Jouw expert in de B2B/Groothandel branche | Dotsimpel Assen
menu

B2B / Groothandel

Uitdagingen
checkmark
hoge klikprijs
checkmark
Veel concurrentie
checkmark
De juiste personen of DMU's (inkoop) bereiken
checkmark
Lagere marge door stijging in kostprijzen
checkmark
Aankopen via verschillende devices
Eerst zien dan geloven? Bekijk project

Kansen in de B2B/groothandel branche

Statistieken van het CBS laten zien dat het aantal webwinkels in Nederland het afgelopen jaar met bijna 6000 webshops is toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. Naar verwachting zal dit aantal blijven groeien nu online aankopen ook blijven stijgen. Hier zijn ontzettend veel kansen in te benutten, niet alleen voor de detailhandel maar ook voor de groothandel liggen er kansen. Wij hebben om die reden eigen software en tools ontwikkeld om organisaties in deze branche te faciliteren.

Meerwaarde creëren in een concurrerende markt

In deze branche is het van belang dat je de afnemer meerwaarde kunt bieden vanwege de hoge concurrentie. Je wil je dus onderscheiden van je concurrenten in deze markt. Hoe je dit doet?

Bereikbaarheid vergroten door online bestelmogelijkheden te bieden (24/7 economie), investeren in e-fulfilment om logistieke afhandeling sneller en efficiënter in te richten. Ook kun je jouw rol in de markt positioneren door extra diensten te verlenen zoals marketing, distributie en retourneren. Wil je juist meer aan het begin van de keten staan door zelf producten te ontwikkelen? Dan kun je er ook voor kiezen om eigen winkels te openen met een uniek aanbod.

Het inrichten van je website of webshop vraagt om tijd, kennis en energie. Wij helpen je daar graag bij! De afgelopen jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in deze branche waardoor wij een uitstekende samenwerkingspartner zijn. Van snelle voorraadkoppelingen voor een actueel voorraadbeheer tot het volledig inrichten van de website via een content management system (CMS). Geen uitdaging is te groot voor ons team van specialisten! 

Benieuwd hoe wij dit oplossen? Plan een adviesgesprek in : )
B2B groothandel