Verhoog jouw verkoop! Kies voor een prijsvolgsysteem.
menu
CMS

Prijsvolgsysteem Dotsimpel

Offerte aanvragen
Vraag demo aan

Prijsvolgsysteem voor webshops

Ben je werkzaam in een markt met hoge concurrentie? Als meerdere winkels jouw product verkopen via hun webshops, dan wil je natuurlijk dat het product zo goed mogelijk wordt verkocht. Het is daarom essentieel om de juiste prijsstrategie te hanteren. Maar heb jij wel inzicht in de prijsontwikkeling van jouw concurrenten?

Om prijzen effectief te monitoren en te volgen, heeft Dotsimpel een prijsvolgsysteem ontwikkeld met dynamische prijzen. Dit systeem volgt continu de prijzen van producten bij verschillende online aanbieders en past het automatisch aan bij veranderingen in de prijs. Met ons prijsvolgsysteem krijg je direct inzicht in het huidige prijsniveau ten opzichte van jouw concurrentie.

Wat is het belang van prijzen volgen? 

Een prijsvolgsysteem kan een cruciale rol spelen in het succes van webshops. Zo is uit onderzoek gebeleken dat voor 58% van de online shoppers de prijs het belangrijkste criterium is bij aankoopbeslissingen. Daarnaast besteed ongeveer 90% van de online shoppers gemiddeld zo’n 10 minuten om prijzen te vergelijken voordat ze besluiten bij welke webshop ze de aankoop doen.

Jij blijft je concurrenten een stapje voor met de dynamische prijzen van het prijsvolgsysteem.
Het helpt dus niet alleen bij het verlagen van prijzen om meer klanten te trekken, maar het stelt je ook in staat om de prijzen te verhogen wanneer de markt dit weer toelaat. Zonder de verkoop te schaden. Het dynamische prijsbeheer optimaliseert per product zoveel mogelijk je verkoopprestaties en winstgevendheid. Doe er dus je voordeel mee.

Functionaliteiten

Stel eenvoudig in wat je wil dat het prijsvolgsysteem doet. Zo kun je onder andere een minimumprijs of minimum marge instellen. Dit zorgt ervoor dat je kunt concurreren op de prijs zonder dat dit ten koste gaat van winstgevendheid. Ook kun je aangeven of je het bedrag wil afronden en of je de verzendkosten mee wilt rekenen. Uiteraard kun je ook de ophaalfrequentie en ophaaldagen bepalen. 

prijsvolgsysteem instellen
prijs volgen concurrentie

Hoe werkt het prijsvolgsysteem? 

Het prijsvolgsysteem is een online tool voor webshops. Hiermee kun je de prijzen monitoren van concurrenten en het systeem past de prijzen automatisch aan op basis van jouw instellingen.
Om het prijsvolgsysteem te implementeren, bepaal je dus eerst bij welke producten je het wil inzetten. Bijvoorbeeld een selectie van producten waar veel concurrentie is of juist producten die het meeste toevoegen aan de omzet in de webshop. Vervolgens geef je de online concurrenten op. Het systeem verzamelt vervolgens data over de prijzen. Zodra jouw concurrenten hun prijzen verlagen of verhogen, gaan jouw prijzen automatisch mee. Maar wel op zo’n manier dat je de laagste prijs behoudt ten opzichte van je concurrenten.

De voordelen van een prijsvolgsysteem

  • doneConcurrentievoordeel
  • doneDynamische prijsaanpassingen
  • doneStimuleert verkoop
  • doneTijdbesparing
  • doneActueel inzicht in online prijzen van jouw producten
  • doneZelf concurrenten en marges instellen
  • doneVerhoogde klanttevredenheid
  • doneEenvoudig te combineren met andere e-commerce tools of online marketing

Volg moeiteloos de prijzen van jouw producten bij verschillende websinkels om je prijsstrategie te verfijnen en verkoopprestaties te maximaliseren.  Dit kun je uiteraard ook aanvullen met online marketingactiviteiten zoals SEO (zoekmachine optimalisatie) en e-mailmarketing. Start vandaag nog en maak van de prijs je grootste voordeel!

Wat anderen over ons zeggen

ster goud ster goud ster goud ster goud ster goud

google

Kwaliteit & Professionaliteit

Esther (Stekjesbox)

ster goudster goudster goudster goudster goud

google

Veelzijdig bedrijf met uitstekende mogelijkheden voor op maat gemaakte producten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van onder andere zelf ontwikkelde software.

Jeroen (Holtz Vloeren)

ster goudster goudster goudster goudster goud

google

Heel betrouwbaar en fijn om mee samen te werken. Leveren goede kwaliteit en altijd snelle terugkoppeling!

Yasmina (Zenza)

ster goudster goudster goudster goudster goud

google

Prettig bedrijf denken mee in het ontwikkelen en opbouwen van je website. Bij vragen kun je altijd vlot terecht en krijg je snel een antwoord. Wij zijn erg tevreden.

Hiske de Boer

ster goudster goudster goudster goudster goud

google

Zeer tevreden over de service van Dotsimpel. Wij hebben een website laten maken met een sterke focus op het portfolio. Ik heb het proces als prettig ervaren; snel schakelen, niet alleen kennis op technisch vlak, maar ook sociaal sterk (waar het - met Lees meer

Irene Fransen (Perdon)