SSL & HTTPS
menu

SSL & HTTPS

HTTPS betekent letterlijk: HyperText Transfer Protocol Secure. Het is een protocol voor het veilig afhandelen van aanvragen tussen een cliënt (browser) en server (webserver). Om HTTPS te gebruiken dien je een SSL Certificaat te installeren. De kosten verschillen per soort certificaat. Er zijn drie soorten single, multi-domain of wildcard. Door gebruik van HTTPS worden gegevens die verstuurd worden versleuteld, waardoor deze gegevens zijn beveiligd.

Wanneer moet je HTTPS gebruiken?

Bij alle websites waarbij gegevens worden verstuurd moeten gebruikmaken van HTTPS om te zorgen dat deze gegevensuitwisseling beveiligd is.  Van internetbankieren, online bestellingen tot invoervelden voor contactaanvragen. Overal waar persoonsgegevens wordt gevraagd/gebruikt dient een HTTSP-verbinding te gebruiken

Hoe kun je een beveiligde verbinding herkennen?

De URL van de website begint met HTTPS. Tevens is er een slotje zichtbaar in de adresbalk. De nieuwste/juiste EV SSL certificaten hebben een witte, rode of groene adresbalk. Rood staat voor verlopen of ongeldig certificaat. Het is hierdoor voor een gebruiker direct te zien of de website nog gebruik maakt van een geldig certificaat en dus de verbinding nog is beveiligd.

Interesse?
Neem contact op!

Bel ons op 0592 - 20 11 11

Stuur een e-mail info@dotsimpel.nl