Veel gestelde vragen over online marketing | Dotsimpel
menu

Veel gestelde vragen over online marketing

 • event 02-02-2024
 • schedule 09:00
 • timer 5 minuten

Online Marketing FAQ's; antwoorden op de meest voorkomende vragen over online marketing

Online marketing roept vaak veel vragen op. Hoe scoor ik in google? Hoe kom ik hogerop in Google? Hoe kom ik hogerop in een zoekmachine? Hoe maak ik mijn website goed vindbaar? Bij Dotsimpel begrijpen we dat en daarom staan we graag voor je klaar om je te helpen. We hebben de meest gestelde vragen over online marketing verzameld en voorzien van antwoorden.

Wil je weten wat online marketing inhoudt, ben je op zoek naar praktische tips over het inzetten van online marketing of wil je graag meer weten over het meten van online marketing? Lees snel verder en vind de informatie die je nodig hebt om je kennis en begrip van online marketing te vergroten. Mocht je vraag er niet tussen staan, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je verder te helpen!

Wat is online marketing?

Online marketing is het promoten van producten en of diensten door middel van marketingactiviteiten die plaatsvinden op het internet.

Wat is het doel van online marketing?

Het bevorderen van de online aanwezigheid en het vergroten van de zichtbaarheid van een bedrijf, merk, producten of diensten. Het heeft als doel potentiële klanten te bereiken, betrokkenheid en interactie met de doelgroep te stimuleren, leads te genereren en uiteindelijk de conversie te verhogen.

Welke soorten online marketing zijn er?

Er zijn verschillende soorten online marketing (kanalen) die bedrijven kunnen gebruiken om hun producten, diensten of merken te promoten en hun doelgroep te bereiken. Het is belangrijk om de juiste mix van kanalen te kiezen die het meest relevant zijn voor je doelgroep en bijdragen aan het behalen van je marketingdoelen.

 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO) - Verbeteren van de zichtbaarheid en ranking in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo
 • Zoekmachine-adverteren (SEA) – Zoekmachine adverteren (online adverteren)
 • Sociale media marketing (SMM) – Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok, Snapchat
 • Contentmarketing – Relevante blogartikelen, vlogs, e-books
 • E-mailmarketing – Nieuwsbrieven met (gepersonaliseerde) aanbiedingen en informatie voor het opbouwen van loyaliteit bij klanten
 • Affiliate marketing – Samenwerking voor het promoten van producten of diensten in ruil voor een commissie

Hoe begin je met online marketing?

 1. Stel je doelen vast: Bepaal wat je wilt bereiken met online marketing. Wil je meer verkeer naar je website genereren, leads genereren, verkoop stimuleren of je merkbekendheid vergroten?
 2. Identificeer je doelgroep: Begrijp wie je ideale klanten zijn. Definieer demografische kenmerken, interesses en gedragingen van je doelgroep. Dit helpt je bij het richten van je marketinginspanningen en het creëren van relevante content.
 3. Kies de juiste kanalen: Identificeer de online kanalen die het meest geschikt zijn om je doelgroep te bereiken. Dit kan onder andere zoekmachines, sociale media, e-mail of andere relevante websites omvatten. Richt je op kanalen die passen bij je doelgroep en doelstellingen.
 4. Ontwikkel een contentstrategie: Creëer waardevolle en relevante content die aansluit bij de behoeften en interesses van je doelgroep.
 5. Optimaliseer je website: Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk is, snel laadt en geoptimaliseerd is voor zoekmachines (SEO). Dit helpt bij het vergroten van de zichtbaarheid en het aantrekken van organisch verkeer.
 6. Meet en analyseer: Gebruik analytische tools zoals Google Analytics om de prestaties van je online marketingcampagnes te meten en te analyseren.
 7. Optimaliseer en pas aan: Op basis van de verzamelde gegevens en analyse, optimaliseer je je online marketingstrategie. Pas je benadering aan, experimenteer met nieuwe tactieken en blijf leren en verbeteren.

Houd er rekening mee dat online marketing een continu proces is. Blijf up-to-date met nieuwe trends en ontwikkelingen en pas je strategie aan.

Wat zijn de voordelen van online marketing?

Online marketing biedt verschillende voordelen voor bedrijven die het willen gebruiken om hun producten, diensten of merken te promoten. Het voornaamste voordeel van online marketing is de meetbaarheid van de resultaten. Hierdoor kun je de prestaties nauwkeurig analyseren en beter inspelen op de interesses en behoeften van potentiële klanten. Andere belangrijke voordelen van online marketing zijn:

 • Groter bereik - Het internet heeft een wereldwijd bereik en maakt het mogelijk om meer potentiële klanten te bereiken
 • Gerichte targeting - Marketing gericht op jouw doelgroep/klant op basis van demografische gegevens, interesses, zoekgedrag. Dit zorgt voor effectievere campagnes.
 • Kostenbesparend - Meestal is online marketing goedkoper dan traditionele marketing.
 • Interactie en betrokkenheid - Via sociale media, e-mailmarketing en andere kanalen kunnen is het mogelijk om in contact te komen met hun klanten, feedback ontvangen en vragen beantwoorden.
 • Flexibiliteit en aanpasbaarheid - Campagnes kunnen worden geoptimaliseerd, advertenties kunnen worden aangepast en doelgroepstrategieën kunnen worden gewijzigd op basis van realtime gegevens en feedback.
 • 24/7 beschikbaarheid - Potentiële klanten kunnen op elk moment van de dag toegang hebben tot informatie, producten en diensten, wat zorgt voor een grotere kans op conversies en verkoop.

Wat kost online marketing?

De kosten van online marketing kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de specifieke strategieën en kanalen die worden gebruikt, de omvang en doelstellingen van de campagne, de concurrentie in de branche en de gewenste resultaten. Bij Dotsimpel werken we met maandelijkse pakketten voor onze online marketing diensten. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en zijn er geen financiële verrassingen. De pakket prijzen voor online marketing beginnen bij 250 euro per maand. Wil je meer weten of alle pakket en de daarbij horende prijzen en werkzaamheden, neem dan snel een kijkje bij de online marketing pakketten van Dotsimpel.

Wat is het nut van online marketing?

Het nut van online marketing is veelzijdig en speelt een essentiële rol bij het bereiken van zakelijke doelen zoals het bouwen van een sterk merk, het vergroten van de klantenkring en/of het stimuleren van conversies.

Online marketing tips van Dotsimpel

Bij Dotsimpel zijn we dagelijks gepassioneerd bezig met online marketing voor diverse bedrijven. We blijven constant op de hoogte van de nieuwste marketingtrends en ontwikkelingen. Met plezier delen wij enkele tips om je te inspireren en aan te moedigen om met online marketing aan de slag te gaan. Ontdek de mogelijkheden en kansen die online marketing biedt om jouw bedrijf te laten groeien en succes te behalen.

Tip 1: Website
Hoe beter de technische structuur van een website is, des te beter kan Google de website beoordelen en indexeren.  Zorg dat je website technisch goed in elkaar zit. Denk hierbij aan de laadsnelheid, een logische menustructuur, een nette url, een mobielvriendelijke website en veiligheid.

Tip 2: Content
Leer je ideale klant goed kennen. Creëer content wat aansluit bij jouw ideale klant.

Tip 3: SEO
Doe een uitgebreid zoekwoorden onderzoek.

Tip 4: Usability/gebruiksvriendelijkheid
Maak je tekst goed leesbaar met alinea’s en kopjes.

Tip 5: SEA
Door voortdurend te testen en optimaliseren, kun je de effectiviteit van je SEA-campagnes maximaliseren en je advertentiebudget efficiënt benutten.

Tip 6: Social media
Post actief en consistent en zorg ervoor dat je content interessant, informatief, vermakelijk of inspirerend is voor je doelgroep.

Tip 7: E-mailmarketing
Door een sterke e-maillijst op te bouwen en relevante, waardevolle e-mails te versturen, kun je de betrokkenheid van je abonnees vergroten en uiteindelijk je conversies en omzet verhogen.

 

Wil je meer tips? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om je te ondersteunen.

 

 

Vragen?
Neem contact op!

Bel ons op 0592 - 20 11 11

Stuur een e-mail info@dotsimpel.nl