Wat is software development? | Blogs Dotsimpel
menu

Wat is software development?

 • event 14-01-2022
 • schedule 08:00
 • timer 3 minuten

Als mensen aan software development denken, denken ze al snel aan super slimme programmeurs die een grote lijst met onbegrijpelijke codes aan het bouwen zijn. Maar wat is software development nou precies? Wij van Dotsimpel leggen je alles in geur en kleur uit, zijn er toch nog vragen? Stel ze dan gerust en neem contact met ons op. 

Wat is het verschil tussen software en hardware?

Software zijn alle besturingssystemen van apparaten, dit zijn systemen zoals windows, macOS, android en IOS. Maar ook applicaties zoals microsoft office, de App store of Instagram zijn ook allemaal vormen van software.

Hardware zijn alle fysieke componenten van apparaten. Hier onder vallen bijvoorbeeld alle onderdelen van uw computer, beeldscherm muis en toetsenbord.

Software wordt vaak ge-update of vernieuwd voor verbeteringen en optimalisatie, terwijl hardware slijt en over de jaren heen vervangen moet worden.

Het verschil tussen software en hardware

Het is belangrijk dat je een goede balans tussen software en hardware hebt.

Een computer met oude hardware maar met de nieuwste software kan alsnog heel erg traag zijn. En als je een computers met de aller nieuwste hardware hebt maar met oude software zal deze computer waarschijnlijk niet goed werken.

De software development van Dotsimpel

Sinds 2004 werkt dotsimpel aan software development en online projecten, Bij Dotsimpel werken ervaren programmeurs, zij ontwikkelen complete websites en webshops tot (webbased) softwareapplicaties. over de jaren heen hebben wij veel ervaring opgedaan.
Wij hebben de volgende soorten software ontwikkeld:

 • Callcenter software
 • Prijsvergelijking software
 • BHV en EHBO software + E-learning
 • Content Management Systeem (CMS)
 • Warehouse Management System (WMS)
 • Registratiesoftware voor productiebedrijven

Bent je op zoek naar een partij die gespecialiseerd is in software development? Dan ben je bij Dotsimpel aan het juiste adres, neem contact met ons op om te kijken naar de mogelijkheden.

Uitgevoerde projecten

 • Software voor callcenters/klantenservice

Speciaal voor Univé hebben wij software op maat ontwikkeld voor de telefonische klantenservice. Unibel is het softwarepakket dat wordt gebruikt binnen hun callcenters. Het is een integraal en gebruiksvriendelijke oplossing. Samen met Univé heeft Dotsimpel dit pakket geheel naar wens ontworpen en wordt tot op de dag van vandaag door ons beheerd.

 • Cursistensoftware voor BHV &EHBO  bedrijven

Het BHV softwarepakket is een alles-in-één pakket speciaal ontwikkeld voor BHV-opleiders. Met één systeem regel je eenvoudig de registratie van je cursisten, bedrijven, opleidingen en alle administratie daarom heen. Ook altijd inzicht in de vervaldata van geldigheid certificaten en AED-apparatuur.

 • Bezorg- en afhaalsoftware (Dotmeal)

Voor de cafetariaketen AnyTyme hebben wij een bestelsite met een bezorg en afhaalsysteem ontwikkelt. DotMeal zorgt voor een eenvoudige orderafhandeling, de orders verwerk je in ons ons CMS-systeem wat bekend staat als uitgebreid en zeer gebruiksvriendelijk. Omdat wij veel grote bedrijven bedienen, hebben wij de kennis en data om je vakkundig te kunnen informeren. Hierdoor hebben wij veel ervaring in het opzetten van effectieve orderafhandelingen. Wij passen de juiste technieken toe en zorgen voor een professionele en goed converterende afhaal- en bezorgsoftware.

 • Content Management Systeem (CMS)

Voor het beheer van jouw website, webshop of een andere online applicatie kun je gebruik maken van ons Content Management Systeem (CMS). Ons CMS bied volledig integratie met de huidige bedrijfsprocessen door koppelingen met andere systemen. Het is Modulair op te bouwen en altijd maatwerk. Je kunt ons CMS systeem toepassen op nieuwe en bestaande websites, het CMS van Dotsimpel is de oplossing voor het eenvoudig beheren van jouw website en webshop.

 • Warehouse Management System (WMS) voor webshops

Een goede voorraadadministratie en productregistratie voor uw webshop kun je nu eenvoudig regelen met het Warehouse Management System (WMS) van Dotsimpel. Het systeem is volledig afgestemd op jouw producten en huidige bedrijfsprocessen, onder andere het gebruik van barcodes zorgt voor overzicht, structuur en inzicht in jouw voorraad en online verkopen. 

 
Wat is software development?
 • Registratiesoftware voor productiebedrijven

Voor het opstellen en wijzigen van revisieverslagen binnen productiebedrijven heeft Dotsimpel software ontwikkeld met volledige integratie met intranet. Medewerkers kunnen eenvoudig de rapporten aanmaken en wijzigen. Overzicht, het voorkomen van dubbele rapporten en snelle verzending naar de opdrachtgevers zijn enkele positieve kenmerken van deze registratiesoftware.

Vragen?
Neem contact op!

Bel ons op 0592 - 20 11 11

Stuur een e-mail info@dotsimpel.nl