Meer weten over responsive websites? Lees hier ons blog!

Wat zijn responsive websites?

  • event 03-05-2022
  • schedule 08:00
  • timer 2 Minuten

Tegenwoordig is het belangrijk dat je flexibel bent voor elke gebruiker. Mensen houden van simpel, je wil je simpel door het internet kunnen navigeren en daar helpt een responsive website bij. je wil natuurlijk dat je potentiële klanten zich makkelijk kunnen oriënteren op jouw website. In de tijd van nu bezoeken mensen websites steeds vaker via telefoons of tablets in plaats van via de computer. Een telefoon heb je ook bijna altijd bij je en daarom is het makkelijker om via je telefoon een website te bezoeken. Responsive websites helpen je op veel vlakken met het genereren van extra verkeer op je website, lees verder voor een haarfijne uitleg!

Wat houdt responsive in?

Responsive houdt in dat een website zich aanpast op basis van het apparaat, de browser en de schermafmeting waarop hij wordt getoond. Dit wil dus zeggen dat je met één website op elk apparaat een goed verzorgde website ziet. Zo maak je het makkelijker voor jezelf en voor de gebruiker. De website is te beheren vanuit één CMS en daarom is het makkelijker voor de beheerder van de website.

Wat heb je aaan een responsive website?

Het grootste gedeelte van de bezoekers op het internet is op het internet via de telefoon en daar moet je op inspelen. Een goede responsive website is belangrijk want een website die je op je telefoon bezoekt moet binnen een halve minuut je aandacht trekken en hiervoor moet je website er dus op en top uitzien. Een responsive website is niet alleen goed voor de gebruiker maar ook voor de beheerder. Zoals al eerder vermeld zijn zowel de desktop als de mobiele versie vanuit één CMS te bewerken en te onderhouden. Dit is natuurlijk een groot voordeel en dit scheelt veel tijd. Ook is een responsive website beter te vinden in de zoekmachines en hierdoor genereer je meer internetverkeer en dus ook meer conversies op je website.

 

Je wilt gebruiksvriendelijk zijn voor iedereen?

computer lay-out vs mobiel lay-out voor websites

e wil geen mensen buitensluiten en het moeilijk maken op je website. Daarom is het belangrijk respponsive te zijn. Vergelijk het een beetje met het volgende voorbeeld: Je wil even een dagje lekker winkelen en gaat naar een winkelcentrum. Je komt aan in de auto en ziet geen parkeerplekken maar wel bushaltes en een fietsenstalling, omdat jij je auto niet kan parkeren ga je niet terug naar huis en met de fiets weer heen. Je gaat dan met de auto naar een ander winkelcentrum en zo loopt het winkelcentrum dus heel veel klanten mis. Dit is precies wat er dus gebeurt met responsive websites. Zorg er dus voor dat je voor alles en iedereen toegankelijk bent.

Kunnen wij je ergens mee helpen?

Wij van Dotsimpel helpen je graag als er iets onduidelijk is of je wil weten wat de mogelijkheden zijn. Aarzel daarom niet om  contact op te nemen met ons team van specialisten!

Interesse?
Neem contact op!

Bel ons op 0592 - 20 11 11

Stuur een e-mail info@dotsimpel.nl