Jezelf goed opstellen in de verzekeringsbranche? Dotsimpel
menu

Verzekeringsbranche

Uitdagingen
checkmark
Gemakkelijk en snelle koppeling tussen verschillende data
checkmark
Vereenvoudigen van processen
checkmark
Toegankelijk en navigeerbaar, ongeacht het apparaat

Eerst zien dan geloven? Bekijk project

Procesautomatisering verzekeringsbranche

De behoefte naar gepersonaliseerde (slimme) verzekeringen groeit in de verzekeringsbranche. Niet alleen wil je als klant verzekeringen snel kunnen vergelijken, maar je wilt ook een verzekering die aansluit op jouw situatie en levensstijl. Dit is aantrekkelijk voor zowel verzekeraar als de klant, omdat je zo verzekeringspakketten kunt aanbieden. Ook de bereikbaarheid en contactmomenten van de klant met de organisatie speelt een steeds grotere rol in het maatwerk. Procesautomatisering en een geïntegreerd software systeem voor contactenpunten (virtueel assistent, telefonie en contactformulieren) kunnen hiervoor een interessante tools zijn.

Innovatie in de verzekeringsbranche

Deze verkoop- en servicekanalen dienen naadloos aan te sluiten op mobiele apparaten en backoffice systemen. Binnen deze sector zie je dat sommige platformen bepaalde essentiële onderdelen missen, zoals elektronische handtekeningen of het uploaden van een rekening.  Hierdoor is het alsnog nodig om papieren documenten aan te leveren of wordt je naar een aparte webbrowser gestuurd. Uit onderzoek van Verzekeringvergelijk.nl blijkt dat slechts een kwart van de verzekeraars een mobiele website beschikbaar heeft voor smartphone of tablet. Zonde, want hier kun je veel meer uit halen! 

Heb je nog een vraag?

Benieuwd hoe jij de werkprocessen binnen de organisatie kunt optimaliseren? Wij zijn bekend met de verzekeringsbranche, dus neem gerust contact met ons op!

Benieuwd hoe wij dit oplossen? Plan een adviesgesprek in : )
verzekeringsbranche